Abonează-te!

* Doar chestii faine legate de fotografia care îți poate împodobi viața

Despre voi

fotograf de nunta

Voi.

Voi sunteți frumoși. Și fotogenici. Lăsăți prostia aia cu “noi nu suntem fotogenici, noi nu ieșim bine în poze”. De câte ori ați avut de-a face până acum cu un fotograf profesionist, care știe ce să sublinieze și ce sa evite dacă e cazul?

Păi vedeți?

Rețineți, deci:

Nu există subiecți urâți – există doar fotografi slabi

Voi sunteți  joviali și extrovertiți. Sau poate sunteți timizi și vă e teamă că nu veți “face față” fotografiilor. Am să va zic două secrete:

  1. Ședințele foto nu sunt obligatorii. Nu “trebuie”, de altfel, nimic în ziua nunții. Faceți cum va dictează sufletul, nu ceilalți.
  2. Ședințele foto nu înseamnă neapărat regie maximă și chestii forțate. O ședință foto poate să fie cea mai relaxantă și mai profundă experiență, știați asta? Cu o condiție: să va deschideți suficient, să lăsăți deoparte ideile preconcepute despre ce trebuie făcut și ce ar trebui să iasă.

Voi alegeți decorul, tematică și band-ul sau DJ-ul în funcție de gusturile și interesele voastre. Faceți la fel și cu fotograful. Alegeți pe cineva care vi se potrivește. Cu care simțiți că v-ați uita împreună la același film. Cu care simțiți că sunteți pe aceeași lungime de undă.

Nu alegeți un prestator de servicii.

Documentarea unor reacții, a unei atmosfere, a unor emoții presupune un alt fel de implicare decât simpla prestare de servicii. Nu vreți o fotografie de produs.

Voi sunteți gazdele unui eveniment ce poate fi copleșitor. În același timp, sunteți și invitați, într-un fel. Ceilalți vin acolo pentru voi, nu voi pentru ceilalți.

Savurați momentele astea – sunt unice.

Nu ca în stereotipurile alea cu “cea mai importantă zi” – sunteți tineri, încă nu știți care va fi cea mai importanata zi din viață voastră. Dar dacă faceți din ziua asta o experiență pe care să o trăiți și nu una în care să prestați un rol, va fi ceva extraordinar.

Voi sunteți curioși, deschiși, nerăbdători să trăiți ceva frumos  și autentic. Interesant – și eu vreau același lucru!

Voi vă pricepeți mai bine decât oricine la ceva:  la a fi voi înșivă.

Eu mă pricep la a surprinde asta. De obicei, asta se transpune în fotografii reușite.


Leave a Reply

Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.