Greșeli pe care să le eviți când vine vorba despre coafura din ziua nunții

Pentru a avea fotografii cât mai bune în ziua nunții, e esențial să eviți câteva greșeli pe care miresele tind să le facă, greșeli care țin de diverse aspecte ale nunții. Fiindcă sunt multe, le-am împărțit în mai multe articole – azi îți povestesc câte ceva despre ceea ce am observat ca fotograf de nuntă, dar și în calitate de co-fondator al uneia dintre cele mai citite reviste online de nuntă din România.

Ai șansa, astfel, să eviți situații neplăcute și să fii în starea de spirit dar și în cea fizică de a avea parte de o nuntă cât mai aproape de ce ai pregătit și visat. Și de fotografii căt mai bune, evident!

Dacă aș zice că pentru unele mirese coafura e cea mai importantă chestie din nuntă, mi-ați da unfollow imediat! Deci n-o s-o zic. Dar suntem de acord că e o chestiune foarte, foarte, foarte importantă, da?

Nu-mi aduc aminte vreo mireasă care să fi zis ”Fă-l oricum, ești specialist/ă, nu ma bag, există aspecte mai importante cu care să-mi bat capul azi!”. Ori o fi zis careva, dar nu eram eu pe fază. În fine.

Ei, părerea mea e că treaba cu coafura miresei e atât de importantă, încât o nereușită pe frontul ăsta poate strica întreaga zi pentru mireasă!

Din păcate nu o dată am asistat la drame legate de cum (nu) a ieșit părul, cu situații extreme în care mireasa a rămas supărată întreaga zi pe motivul ăsta!

De câte ori credeți că am ieșit (după ore întregi) de la un hairstylist cu mireasa, doar ca să ne mutăm iute-iute în alt coafor, după telefoane de urgență mai eficiente decât serviciul 112, pentru ca altui hairstylist să îi revină sarcina ingrată de a reface cu totul o coafură într-un timp cât mai scurt? O dată? Nope. Nici pe departe.

Mireasă la coafor la Hotel Sheraton București

Hai să cădem de acord asupra unui aspect: dacă o femeie ia decizia de a-și schimba coafura – în general, nu vorbim de ziua nunții, după știința mea masculină, e ceva serios, îndelung cântărit, întors pe dos, documentat și cu potențiale accente de stres pentru cei din jur!

Bun, presupunând că ai ajuns la concluzia că e momentul să-ți schimbi coafura, ai decis cam ce stil preferi, poate ai și o fotografie cu freza aleasă, mergi la stilistul preferat, inspiri adânc și te rogi să îți placă la final. (Cei din jurul tău se roagă și ei pentru același lucru –  e spre binele lor, în fond).

Ce se întâmplă apoi? Te uiți în oglindă, totul e perfect și ești mulțumită pe de-a-ntregul? Sau începe un proces care va dura ceva vreme? Îți place, dar… parcă nu ești tu, a doua zi te-ai mai obișnuit puțin, dar de fiecare dată când treci pe lângă o oglindă tresari surprinsă și una peste alta, devii cu totul împăcată după câteva zile. Asta dacă toul a fost ok și nu te-ai mutat și tu în Coaforul 2 pentru reparații, desigur.

Păi și atunci care sunt șansele ca o schimbare de coafură, de regulă radicală,  în ziua nunții să-ți placă din prima? Cam mici, da. Desigur, ajută validarea celor din jurul tău, dar ce femeie crede 100% altă femeie care zice ”Îți stă perfect, dragă!”?

Mireasă la coafor în ziua nunții

Ei bine, uite ce sfaturi îți dau după atâția ani de documentat ce se mai întâmplă în zilele stresante din viețile mireselor:

✔︎ Fă o probă completă înainte de nuntă!

Multe mirese merg la probă, dar nu stau la fel de mult ca în ziua nunții. ”Ei uite, cam așa ar arăta” nu e neapărat relevant fără retușurile finale. În plus, nu țin minte ultima dată în care timpul stat la coafor în ziua nunții să fi fost egal cu cel stat la probă, după spusele mireselor. Deși proba a fost făcută, cu extrem de mici excepții, hairstylingul nu e gata în timpul preconizat! Vorbesc de timpul total, nu povestim de întârzâierea miresei la coafor – asta e altă poveste.

✔︎ Du toate accesoriile la probă

Da, asta presupune nu doar să te decizi asupra accesoriilor de păr ci să le și ai pe când faci proba. Oricum, ar fi ciudat să decizi stilul coafurii dar nu și accesoriile de la bun început!

Eu zic să te abonezi la newsletter!

Așa, afli imediat ce e publicat ceva nou și interesant pe blog.

Articole. Sfaturi. Imagini care să te inspire. Fără spam.

✔︎ Nu alege un stil extrem de diferit de cel obișnuit

Ok, înțeleg, ziua nunții e una specială. Dar vor fi atât de multe chestii speciale, încât s-ar putea să te copleșească! Ești o fire căreia îi plac provocările și are zona de comfort mare cel puțin cât o sală de nuntă? Go wild!

Ești o fire mai rezervată, care se acomodează mai greu la schimbări radicale? Alege ceva care să nu ți se pară ”prea obișnuit”, dar nici radical diferit.

N-am înțeles niciodata de ce dorința de a te găti diferit pentru ziua nunții e echivalată cu o coafură super-alambicată, cu care nu doar că nu te obișnuiești rapid tu, ca mireasă, dar nici cei din jurul tău. Mai ales în combinație cu un machiaj strong (”să dea bine la camera” după părerea unor make-up artists care nu prea înțeleg cum e cu camera asta – dar mai multe despre asta într-un viitor articol).

În fond, dacă dai o tură pe Pinterest (raiul mireselor care vor să se inspire și cu un drum să-și creeze niște așteptări nerealiste), observi repede că națiile care dau tonul în materie de ”ce se poartă” la nuntă – respectiv americanii și vest-europenii – au renunțat demult la sărmăluțe în cap și că se poartă părul cât mai aproape de natural.

Fotograf de nuntă în Satu Mare, Râmnicu Vâlcea și București

✔︎ Exprimă-ți părerea. Pe loc!

S-ar putea să nu fii explicat tu prea bine ce anume vrei. E posibil să nu fi înțeles stilistul ce anume vrei. Nu asta contează. Important e să îi faci cunoscut că ceva nu e ok imediat ce îți dai seama că nu ești mulțumită! 

Poate îți e jenă, poate e stilista recomandată de nașa ta, poate stilistul e considerat un super-star de renume galactic, nu are importanță!

Crede-mă pe cuvânt, și stilistul sau stilista au văzut multe, au înghițit multe, au înjurat mult în gând în cariera lor, dar una peste alta, ce anume va crede despre tine dacă te tot răzgândești sau daca ești foarte pretențioasă și (prea) atentă la fiecare detaliu, contează mult prea puțin!

Decât să fii furioasă pe tine însăți că nu ai fost suficient de puternică să îi spui că nu îți place, decât să simți un junghi în suflet de fiecare dată când vei privi o fotografie cu tine ca mireasă, mai bine îți asumi că te va considera o mireasă nebună! Nu vei fi nici prima și nici ultima despre care crede asta. În fond, în ziua nunții multe mirese tind să… ăăă… da, să trecem la paragraful urmator.

✔︎ Asortează-ți coafura cu… mirele!

Dacă te preocupa diferența de înalțime dintre tine și mire (= consideri că mirele nu e ”destul de înalt pentru tine”), ai grijă ce pantofi alegi, dar fii atentă și la coafură! E foarte ușor să câștigi câțiva centimetri buni în plus prin modul în care îți aranjezi părul și prin accesoriile de păr folosite!

✔︎ Ține cont de coroană

Dacă ai decis că ziua nunții tale nu merită nimic mai puțin de trei etaje de aranjamente de păr, ține cont de coroana de la biserică – nu o dată am văzut mirese gata să-și dea duhul când au realizat că le va fi făcută praf coafura odată cu pusul coroanei!

De ce să fie o surpriză – dacă te-ai pregătit cum trebuie și ai pus toate întrebările legate de cununia religioasă atunci când ai fost la biserică, ar trebui să știi cum să îți alegi coafura fără să fie în primejdie.

✔︎ Dă-i pace!

Orice coafură îți alegi, asumă-ți rezultatul și pretty please, please, please, NU îți aranja părul din 3 în 5 secunde!!! Alege un aranjament care să ți se și potrivească, nu doar să ți-l dorești mult de tot și ține cont că orice aglomerări de sărmăluțe sau șuvițe bucălate îți vor acoperi fața de fiecare dată când vei privi în jos. Și vei privi în jos în ziua nunții muuult mai mult decât ai putea crede! Pentru că vei purta pantofi noi cu care nu ești obișnuită, pentru că vei ridica rochia de mireasă de 7263 de ori ca să nu calci pe ea și n-am idee de ce anume asta e legat direct de uitatul în jos, dar așa funcționează.

Ajung câteodată să șterg o treime din cadrele cu mireasa doar din cauza faptului că-și tot aranjează părul. Toată. Nunta. Sute de momente care ar arăta excelent în fotografii, ruinate de aranjatul părului.

În concluzie

Am ales în acest articol să îți dau câteva sfaturi legate de coafură, care să te ajute să ai fotografii de nuntă cât mai bune.

Nu uita:

Orice alegeri stilistice faci pentru ziua nunții, ține cont că nu vei avea cea mai comfortabilă ținută, dar fă alegeri care să-ți facă ziua mai ușoară și să-ți permită să te bucuri de ceea ce contează cu adevărat în ziua nunții!

Dacă vrei să fii și mai pregătită pentru a avea fotografii cât mai bune la nunta ta, abonează-te la newsletter – am mai multe articole în pregătire, iar dacă măcar unele din sfaturile mele îți vor fi de folos, înseamnă că ai făcut o alegere buna!

Bineînțeles, dacă ai idei care crezi că le-ar ajuta și pe alte mirese, dă-mi un email – s-ar putea să le includ în acest articol.

Pregătiri ușoare în continuare!

Ți-a plăcut ce ai văzut?

Și te gândești că ne-am potrivi să colaborăm pentru nunta ta?

Completează formularul de mai jos pentru a primi prin email o ofertă de fotografie de nuntă:

[contact-form-7 id=”9053″]