Abonează-te!

* Doar chestii faine legate de fotografia care îți poate împodobi viața

Albume foto cu copertă îmbracată


Albumele foto cu coperta îmbrăcată vs. albume foto cu copertă foto?

Albumele foto cu coperta îmbrăcată au câteva avantaje față de cele cu coperta foto:

Sunt mai rezistente – există mai multe straturi în legătorie, din materiale puternice

  • Au o ținută mai bună – desigur, depinde de gusturi. Eu prefer materialele textile simple, fără imprimeuri, cu textura cât mai mare. Dar vouă poate vă plac albumele îmbrăcate în piele sau în piele ecologică (înlocuitori de piele)
  • Datorită legătoriei mai rezistente, se potrivesc pentru albume cu un număr mare de file (n-aș face niciodată un album cu 37 de file – adică 74 de pagini – cu coperta foto, dar am făcut cu coperta din piele și rezistă eroic!). Vorbim de file cartonate, solide, nu de albume de doi bani cu foile din hârtie foto lipite între ele, desigur!

Dar albumele cu coperta îmbrăcată au și câteva minusuri față de cele cu coperta foto:

  • Posibilitățile de personalizare sunt mult mai limitate – de la design la ce vreți voi. The sky is the limit când vine vorba de coperțile foto – în fond sunt din hârtie fotografică lipită pe niște foi din carton și laminată cu o folie protectivă din plastic
  • Dacă scapi un strop de cafea pe o coperta din piele, slabe șanse să iasă calumea. Dacă e vorba de coperta laminată, ștergi frumos și-ți vezi mai departe de treaba.
  • Sunt mai scumpe – evident, intră mai multe tipuri de materiale în construcția unei coperți, iar materialul exterior, dacă e de calitate, e orice numai ieftin nu. Iar prodcuatorii cu care lucrăm noi nu lucrează decât cu materiale de calitate!

Deci ce să aleg – albume foto cu coperta îmbrăcată sau laminată?

Sincer, depinde de gusturi. Și de buget. Haide să povestim și ajungem noi împreună la o concluzie.


Leave a Reply

Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.