Abonează-te!

* Doar chestii faine legate de fotografia care îți poate împodobi viața

Despre IMAGIA

Eu ca eu, dar voi?

M-am născut în… dar ce contează?

Presupun că ați ajuns aici că să vedeți dacă ne-am potrivi suficient încât să vă simțiți relaxați în preajma mea, nu-i așa? Căci de cumva te simți stânjenit/ă sau tensionat/ă în preajma unui fotograf, slabe șanse să iasă niște fotografii reușite.

Ei, problema e că, dintr-un text plin de stereotipuri și de încercări de a vă convinge că m-am născut cu unicul scop în viață de a va face cele mai bune fotografii, e destul de greu să ne dăm seama dacă ne-am potrivi cu adevărat.

Așa că am pregătit o pagină unde vorbesc în primul rând despre voi – căci despre voi ar fi vorba în toate fotografiile, nu-i așa?

Apoi, că să nu ziceți că nu mă prezint, să știți că mă cheamă Narcis. Da, narcisist nume, dar după cum v-ați dat deja seama, mi l-au dat alții. Asta e.

Probabil că nu va interesează nici ce grădiniță am terminat, nici ce facultate (da, am terminat una; dar în România, deci nu se pune)

Ce vă interesează – cred eu – e cum pot eu să fac în așa fel încât:

• să surprind cele mai importante momente dintr-un eveniment sau context în așa fel încât să va emoționeze în primul rând pe voi. Ceilalți să ofteze și să lăcrimeze  – ăsta ar fi un bonus.

• să fac asta fără să mă simțiți ca pe un ghimpe în coaste, ca pe un țânțar într-o zi de vară în Deltă. Discret adică.

• să surprind și momente mai puțin impresionante într-un mod impresionant. Artistic? Relativ termen, dar fie.

• să mă simțiți ca pe un invitat prezent acolo cu scopul de a documenta efervescența din jur. Sau lipsa ei, după caz.

• să îmi puteți pune întrebări despre cam orice legat de evenimente, organizare, ședințe foto etc. În fond, am peste 13 ani de evenimente la activ, alături de cupluri de la început până la final. Mă bat cu orice wedding planner în know-how, că să zic așa. Try me. (În plus, am fondat o revista de nuntă, deci să zicem că știu binișor cu ce se mănâncă domeniul ăsta)

• să mă abțin să mă dau mare în public ca în pasajul de mai sus. Checked.

• să îmi pese de voi și de evenimentul vostru. Serios. Așa de tare se vede în fotografii dacă nu ne pasă unora de ceilalți… Pfuu… Păi și cum v-ați putea lămuri despre cele de mai sus?

Uite ce vă propun eu:

⇒ Răsfoiți site-ul. Vedeți că e proaspăt refăcut și n-am apucat să transfer încă cele peste 400 de articole din versiunile anterioare de blog. Voi mai adăuga materiale noi pe măsură ce îmi fac timp pentru asta. Cred că la ce e acum în el, vă puteți face o idee cât de cât despre cum arată munca mea.

⇒ Apăsați ce cruciuliță vă face cu ochiul din pagina de FAQ (niște întrebări și răspunsuri la ele – secțiune care va fi din ce în ce mai consistentă)

⇒ Haideți să ne vedem. Dacă sunteți în Cluj, ne putem vedea la mine la birou. Dacă nu sunteți în Cluj, ne putem vedea pe Skype. Sigur, ne putem auzi și la telefon, dar e mult mai bine să ne vedem – limbaj non-verbal, mimică, gesturi, alea-alea. Sau WhatsApp. Sau de-astea.

⇒ Mai nimic nu-i gratis pe lumea asta. Nu știu cât e de plăcut pentru voi să povestiți despre bani, dar pentru mine e neplăcut. Dar n-avem încotro, așa că vrând-nevrând vom ajunge și la asta. Dacă prețul e un factor decizional pentru voi înainte de punctulețele de mai sus, cel mai probabil că nu sunt alegerea potrivită. Găsiți prestatori de servicii mult mai ieftini!

Dacă însă ce-ați citit până acum vă face să ardeți de nerăbdare să ne petrecem niște timp împreună în momente importante – eu cu aparatul foto, voi… fiind voi înșivă – completați un formular (ce rece sună, dar va promit că e mai eficient) și vă dau mai multe detalii despre subiectul sensibil “bani” – ce, cât, pentru ce.

Mi-a scăpat ceva? Dați-mi de veste la foto@imagia.ro, ok?

Deci: ne vedem?