Atunci când întru în casa cuiva – și întru în destule cu aparatul foto în mâna – și îmi dau seama de la prima vedere care sunt pasiunile cele mai pregnante ale oamenilor, am așa, un sentiment greu de descris. Plăcut, optimist, încântat – indiferent dacă am vreo afinitate cu pasiunile lor sau nu.

Ideea e că am un respect deosebit pentru cei care în primul rând au pasiuni. Iar faptul de a-ți construi un cămin care să-ți poarte amprenta, care să-ți fie nu doar casă ci și loc de popas între tot felul de activități care îți colorează viață, e o chestie mișto, zic eu.

Așa că la Ruxandra și Ioan, părinții lui Alexandru, m-am simțit că într-un cămin cu multă personalitate. Viniluri, o chitară bass, amintiri frumoase, cărți bune și omniprezenta escaladă. Și pe Alexandru, desigur – el e acum elementul central, fără doar și poate! Ar fi nedrept să o uităm pe Mira, o minune de cățelușă ca tăciunele pe dinafară, dar iubăreața și jucăușă foc!

Ca fotograf de familie în Cluj-Napoca, aleg să nu îmi propun prea multe atunci când vine vorba de ăștia mici; doar n-o să-i fac program lui Alexandru – are abia câteva luni! Ne întindem pe jos sau ne ridicăm în picioare după cum decide senzorul încorporat în ăsta micu’ – și e unul extrem de sensibil!

Schimbăm peisajul, încăperea, părintele care îl ține, orice numai să îi fim pe plac. La început e extrem de curios față de mine cu chestia neagră și mare în mâna, după care îmi dă ignore și își vede de ale lui. Nu știu exact ce sunt “ale lui” astea – nimeni nu știe – dar are ceva de supravegheat tot timpul. Iar eu sunt pe fază, aștept mici gesturi, expresii, mici momente care vor fi – sper eu – niște amintiri faine tare.

La sfârșit o lăsăm și pe Mira în casă – ea profită și începe spectacolul! Dar trebuie să arate oricui e nou prin zona ce știe să facă, cât de bine se înțelege cu Alex și acceptă iute să pozeze alături de toată lumea, pentru un portret complet de familie.

Eh, dacă o să le placă ce-a ieșit, poate îi mai văd :) Vă țin la curent!

Eu zic să te abonezi la newsletter!

Așa, afli imediat ce e publicat ceva nou și interesant pe blog.

Articole. Sfaturi. Imagini care să te inspire. Fără spam.

Ți-a plăcut ce ai văzut?

Și te gândești că ne-am potrivi să creăm niște amintiri împreună?

Completează formularul de mai jos pentru a primi prin email o ofertă de fotografie de familie:

[contact-form-7 id=”9405″]